Pielgrzymka do Częstochowy

Gdzie i kiedy
Henia
Po przeszczepie: 8 lat

Post autor: Henia »

Świetnie, widze że było dużo ludzi. Brawo dla organizatorów.
Awatar użytkownika
Marian Gonsior
Po przeszczepie: 19 lat
Imię: Marian

Post autor: Marian Gonsior »

Witam zgadzam się z moimi kolegami że w tym roku była faktycznie duża grupa składaków chyba około pięćdziesięciu,ale ja najbardziej cieszę się z obecności Staszka na pielgrzymce jak napisał przyjechał aby podziękować czarnej madonnie ale również aby spotkać się z kolegami i to świadczy że Staszek wraca do formy z czego się bardzo cieszymy :brawo2:
Marian
...............................................
nie umiem poruszyć bogów, to poruszę piekło.
Antoni
Po przeszczepie: 17 lat

Post autor: Antoni »

:hejka:
Ja również Marian jestem pełen podziwu dla Staszka i cieszę się, że dotarł na J.G. Dzięki temu mamy między innymi dobre, tak szybko, zdjęcia.

Jeśli chodzi o liczbę Naszych Pielgrzymów, to ja w Sali Różańcowej naliczyłem 54 osoby. Już w trakcie mszy przybyło jeszcze 5 osób, a w „kawiarni” Domu Pielgrzyma poznałem mamę Patryka z Lublińca. Dostrzegłem też tam żonę wiceprezesa STS Koło „Zabrze” oraz Andrzeja z Komisji Rewizyjnej ZG STS wraz z osoba towarzyszącą. A jak dodać jeszcze 2 osoby ze zdjęć Staszka, których wcześniej nie widziałem; to traktując całość obliczeń optymistycznie można stwierdzić, że było nas nieomal 70 (siedemdziesiąt osób) !!!!!

Mniej niż rok temu było przedstawicieli rodzin, dzięki decyzji których składaki żyją. Tym bardziej cieszyła mnie - przypuszczam, że innych też – obecność Marii.

Dla mnie - i sadzę, że dla wielu składaków – szczególnie miło było poznać liczną grupę składaków i osób im towarzyszących z warszawskiego Koła STS, w tym zwłaszcza członków Zarządu Głównego Stowarzyszenia Transplantacji Serca im. Profesora Zbigniewa Religi.

Najważniejsze w naszej pielgrzymce są jednak przeżycia wewnętrzne. Duchowo do mszy przygotowała nas modlitwą różańcową Elżbieta, a potem w trakcie trwania nabożeństwa wiele ciepłych słów usłyszeliśmy od arcybiskupa Stanisława Nowaka. Swoją homilię prawie w całości poświęcił sercu; najpierw naszym sercom, a potem sercu w znaczeniu ewangelicznym.
A.L.
juliusz
Po przeszczepie: 3 lata

Post autor: juliusz »

Nie mogłem pojechac na Jasna Góre , ale duchowo i modlitewnie byłem z Wami
Krystyna
Po przeszczepie: Rodzina biorcy

Post autor: Krystyna »

To była prawdziwa przyjemność spotkać się z wieloma z nas znanych i nieznanych, którzy przyjechali z różnych stron Polski by spotkać się przed cudownym obrazem Najświętszej Maryi Panny podziękować za opiekę nad nami i prosić w modlitwach o zdrowie.
Dziękując za dar życia wspominałem wszystkich, którzy odeszli od nas.
Mam nadzieję, że za rok przyjedziemy w jeszcze większym gronie dziękować za nowe życie.
Krystyna i Krzysztof

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiecej fotek >>>>>
Awatar użytkownika
andriju
Po przeszczepie: 14 lat
Imię: Andrzej
Kontakt:

Post autor: andriju »

Na Pielgrzymce do Jasnej Góry jako składak byłem po raz pierwszy.

Jestem bardzo szczęśliwy ze spotkania twarzą w twarz z Naszą Matką Boską
oraz ze spotkania bliskich mi od serca przyjaciół.
:arigato: :serce:

Spotkanie z Nimi w Sali Różańcowej dla mnie i mojego "Anioła Stróża" ( żony Haliny )
było wielkim jeszcze bardziej nasyconym całym szczęściem przeżyciem z odbytej pielgrzymki na Jasną Górę.

Widać to na zdjęciu :)

Obrazek

Serdecznie wszystkich pozdrawiam! :aloha: :buziak:
"Dusza jest tłem dla serca
Które pisze mi nowe życie"

andriju
Awatar użytkownika
slavko54
Moderator
Moderator
Po przeszczepie: 13 lat
Imię: slawek

Post autor: slavko54 »

andriju pisze:Na Pielgrzymce do Jasnej Góry jako składak byłem po raz pierwszy.

Myślą Andrzej że nie po raz ostatni . Już dzisiaj Was zapraszam .... za rok , na 10 PIELGRZYMKĘ . Może znajdziemy trochę czasu na rozmowę . Jako organizator musiałem się wszystkim zająć . Wybacz . Ale macie pamiątkę , w niej jest zawarta .... cząstka mojej pracy . Dziękuję Wam za udział i ... spotkanie . Sławek :czarownica:
... Być szczęśliwym – tego trzeba się uczyć ...
Mirka
Po przeszczepie: Rodzina dawcy

Post autor: Mirka »

Kolejny rok nie miałam możliwości przyjechać na Jasną Górę ,aby razem z wami pomodlić się przed Cudownym Obrazem Matki Boskie i spotkać z przyjaciółmi.
Ale myślami i sercem byłam razem z Wami KOCHANE SKŁADAKI
Pozdrawiam z dalekiej Anglii Mirka
Awatar użytkownika
slavko54
Moderator
Moderator
Po przeszczepie: 13 lat
Imię: slawek

Post autor: slavko54 »

Mirka - byłaś , jesteś i zawsze będziesz z Nami . My pamiętamy ... i dziękujemy . Może za rok ... miło by było
spotkać się i porozmawiać oraz powierzyć Naszej Matce nasze troski , dziękczynienie i radości .
Zapraszam już dzisiaj . :czarownica:
... Być szczęśliwym – tego trzeba się uczyć ...
ODPOWIEDZ