W poniedziałek(19.12) Waldek tradycyjnie odwiedził z życzeniami i paczkami nasze oddziały.Dziękujemy Ci Waldku.
Tak napisał Michał
Spotkanie Opłatkowe 2011
data dodania: 20.12.2011
Spotkanie Opłatkowe 2011
Tegoroczna Wigilia składaków, ich rodzin i przyjaciół odbyła się tradycyjnym już biegiem. Pierwsze – Jasełka, wykonane przez młodych artystów, podopiecznych naszej koleżanki Renaty Krajewskiej, Prezes stowarzyszenia „Kontakt”.
Kilka słów na wstępie powiedzieli wspólnie Krysia i Wiesiek i oddali głos naszemu kochanemu, niezawodnemu ojcu Jackowi, który czytaniem fragmentu Pisma Świętego, przybliżył nam znaną historię narodzin Zbawiciela, Jezusa Chrystusa. Chwila na zamyślenie i krótką zadumę podczas słów ojca Jacka i błogosławieństwo opłatka a następnie ruszyliśmy przed siebie, do wszystkich, bez wyjątku i bez urazy do kogokolwiek.
Ten wyjątkowy wieczór działa na każdego z nas swoją mistyczną aurą!
Wieczerza smaczna, kilka słów Krysi i Wieśka, wręczenie podziękowań osobom, którzy pomagali i wiem, z przekonaniem mówię, że będą czynić tak nadal. Wiem też, że będą inni, będą pomagać by kolejni potrzebujący odnaleźli szczęście, podobnie do nas. Dzięki Wam za to!
Rozmowy, luźne rozmowy o tym i o tamtym. Fajnie, że są, że są okazje do rozmów osób rzadko widujących się i śpiew, był mini, bardzo mini koncert kolęd, szkoda, że nie wszyscy śpiewaliśmy
Koniec, nieuchronnie wszystko co się zaczyna kiedyś się kończy. Tak i nasza Wigilia, kolejna i daj Boże nie ostatnia skończyła się.
Wróciliśmy do domów, z jakim wrażeniem…? Czy było fajnie, tak jak przewidywaliśmy…?
Serdeczne dzięki Renato za obecność, młodzieży za występ, gościom za znalezienie chwili czasu w biegu codzienności, wszystkim, którzy pomogli zorganizować to spotkanie, darczyńcom, osobom zaangażowanym oraz Wam kochane rodziny Dawców i wszystkim składakom wraz z rodzinami
Michał
Opłatek zabrzańskich składaków
-
- Po przeszczepie: Rodzina dawcy
- Staszek
- Po przeszczepie: 24 lata
- Imię: Staszek
Dzięki uprzejmości Jadwigi i Ryszarda mam kilka fotek - dziękuje- mimo prośby niestety nie na wszystkich można liczyć.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 11:24 przez Staszek, łącznie zmieniany 1 raz.
..:: Życie należy cenić za treść, a nie za długość. ::..
-
- Po przeszczepie: Rodzina dawcy
Dziękuję za foto.Uroczysta i serdeczna atmosfera.Jest stara załoga ,ale młodzież też.Są wspaniali, przemierzyli pół Polski by świętować, cieszyć się sobą i tym drugim życiem.Jeszcze raz dziękuję
-
- Po przeszczepie: 14 lat
No proszę , milo popatrzeć na zadowolone buzie .... :lol2:
Beat me up while I'm still alive...
- ela.s
- Po przeszczepie: Rodzina biorcy
Bardzo miło
- JędrekC
- Po przeszczepie: 17 lat
- Imię: Andrzej
Same znajome zadowolone twarze,które pamiętam z poprzednich spotkań opłatkowych w Zabrzu gdzie miałem tą przyjemność być uczestnikiem
** Dodano: 22 sty 2012, 20:27 **
Same znajome zadowolone twarze,które pamiętam z poprzednich spotkań opłatkowych w Zabrzu gdzie miałem tą przyjemność być uczestnikiem
** Dodano: 22 sty 2012, 20:27 **
Naucz się słuchać, okazja czasami puka bardzo cicho.
Spotkania opłatkowe są okazją do wspólnego przeżywania wyjątkowego nastroju Świąt Bożego Narodzenia oraz obchodów Nowego Roku. Radosna, życzliwa i rodzinna atmosfera zawsze towarzyszy takim spotkaniom .Najważniejszą częścią takich spotkań jest zawsze podzielenie się opłatkiem - symbolem zgody i pojednania, a wspólnie spędzony czas przy wigilijnym stole jest okazją do tego ,by wymienić poglądy, podyskutować o minionym czasie i o nadziejach związanych z nadchodzącym Nowym Rokiem - i to jest piękne i chwała za to organizatorom , że potrafią na takie spotkania przyciągnąć duże rzesze ludzi .