Pokaz specjalny filmu ,,Najlepszy,, w Głogowie

Co warto obejrzeć - kino/TV
ODPOWIEDZ
Krystyna
Po przeszczepie: Rodzina biorcy

Post autor: Krystyna »

We wtorek 14.09 braliśmy udział z Krystyną w wieczorze autoskim Łukasza Grassa, który prezentował swoją książkę ,,Najlepszy,, w MOK w Głogowie. Sala pełna ludzi, którzy przyszli posłuchać o kulisach powstania tej powieści biograficznej o Jerzym Górskim.

Obrazek

Obrazek

Książkę przeczytałem następnego dnia i czekałem z niecierpliwością na obraz Łukasza Palkowskiego pod tym samym tytułem. Pamiętam, jak w Warszawie przed ,,Biegiem po nowe życie,, z Karolem byliśmy ciekawi, jaki wygra film 42 Festiwal Filmów Fabularnych w Gdyni.
Nagroda Publiczności spowodowała, że czekałem niecierpliwie na pokaz filmu o człowieku , którego znamy z Krysią od wielu lat.
Wczoraj obejrzeliśmy ten obraz pełen emocji, w pełni oddający realia lat osiemdzisiątych, historię upadku człowieka jego słabości, walkę o powrót do społeczeństwa, który pokonał bariery nie do pokonania dla narkomana, alkoholika.
Po seansie odbyło się spotkanie z Jurkiem Górskim, który opowiadał o swoich emocjach podczas kręcenia filmu i odpowiadał na pytania publiczności. Publiczność na stojąco dziękowała za udział Jurkowi w tym pokazie.
Potem wszyscy widzowie przenieśli się na hol, gdzie nasz bohater rozdawał autografy.
Zachęcam do obejrzenia tego filmu, gdzie determinacja bohatera i pomocna dłoń wielu ludzi pozwala wyrwać się z matni alkoholizmu, narkomani.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krzysztof Machajek
Timi
Po przeszczepie: Brak

Post autor: Timi »

Swietnie ja miło wspominam spotkaniaz panem Jurkiem.
Antoni
Po przeszczepie: 17 lat

Post autor: Antoni »

:hejka:

Film można obejrzeć w Polsacie jutro (w poniedziałek 14.10.19) o godz. 20.05.

Polecam .
A.L.
ODPOWIEDZ