Czesc wcoraj odwiedzila nas , wraz z corka Ela Orczyk / tak to Ten nasz skarb , ktory oddał organy swego ukochanego męza, aby żyło 7 ludzi .. Braliśmy udział w wielkiej gali w KęDZIERZYNIE kOZLU. Ale :-/ o tym w piątek. Pozdrowienia. :-/
Witajcie!
Hanko -ja orzeczenie woli noszę z kartą tramwajową,a także moja rodzina i liczni znajomi.
Krzysiu -cieszę się,że mogłes być w Kędzierzynie ,mam nadzieję,że dotrzesz do nas
we środę z p.Elą Orczyk /umawiałam się z nią/.
CZEKAMY NA WAS ! :tak:
Pozdrowienia z Krakowa :smiley13:
Witaj nie da rady, jeszcze musze byc na powtornych badaniach w Zabrzu. Ale obaczymy jak bedzie z czasem to moze sie uda. Ale mysle ze Ela jest zadowolona. Pozdrowieni :-/
Kedzierzyn 24.11.07 Przy okazji spotkania z na Sląsku z Elą Orczyk, kobietą która
oddała organy swego męża 7 osobom wysłuchałem Jej bardzo pouczającego i fascynujące-
go przesłania, żony, matki, kobiety , która straciła niewątpliwie swój najwiekrzy skarb ,
swego męża, lecz ofiarowała życie i zdrowie innym ludziom. Cytuje: Kto z Nas nie marzy, są marzenia materialne , jak marzenia o pięknym domu, nowym samochodzie, wspaniałej rodzinie, spełnieniu zawodowym. Są marzenia bardzo osobiste, cichutkie wypłakane, wymo-
dlone.Kto z Nas nie lubi dostawać prezentów lub malutkich upominków. Jaka frajda, gdy prezent jest Tym wymarzonym i podoba sie osobie obdarowanej, która bardzo sie cieszy a tym samym My mamy satysfakcje że pamiętamy o obdarow anym i znamy jego potrzeby. Na prezenty od NAS czekają chorzy. Ich marzenia są bardzo cichutkie ,nie mają siły krzyczeć i
upominać się, mają w sobie ogromną pokorę i świadomośc że Ktoś umrze, by Oni mogli żyć.
Umieramy i tego nikt nie zmieni, lecz w każdym czlowieku jest potworna siła, którą jest życie. ILe człowiek przeżył wojen i kataklizmow. Ciągle dobro i siła życia odradza sie i zwycięza. Uczylmy drzwi do Naszych serc, przygotujmy nasze serca do podarowania prezentu. Przekażmy naszym bliskim nasza wolę" ze po Naszej smierci mają pobrać Nasze narzady do przeszczepu" Są to prezenty bezcenne, dary które ratują zycie chorym
, dla ktorych ten dar to ich nowe Zycie. Póki zyjemy cieszmy sie zyciem izdrowiem, zycie jest bardzo krotkie- sprobujmy pomoc innemu czowiekowi. Poprostu Bądzmy. ELA ORCZYK koniec cytatu........... Serdeczne dzieki za te słowa.. prawda Pozdrawiam. :-/
Na naszym dzisiejszym środowym spotkaniu w Klinice gościliśmy ekipę Telewizji Kraków. Nagrywany był program o nas, przeszczepach. Powiedziałam, że największym szacunkiem darzę rodziców dawcy, ludzi którzy wyrażają zgodę na pobranie narządów swojego zmarłego, ukochanego dziecka. To bardzo trudna decyzja.
P. Ela oddała 7 narządów kochanego męża. Kapelusze z głów!